Hoe werkgelukkig zijn we eigenlijk?

door | 14 aug 2024

Van 23 tot en met 27 september a.s. vindt de jaarlijkse Week van het Werkgeluk plaats. Een mooie gelegenheid voor werkgevers om het thema werkgeluk extra aandacht te geven en in te zetten op concrete zaken die het werkgeluk vergroten. Dit is echter niet voor iedereen nodig of noodzakelijk. Sommige medewerkers zijn heel tevreden over wat ze doen. Ze vinden hun werk zinvol, uitdagend en krijgen voldoende ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. Ze voelen zich gezien en gehoord. Een ander deel, is hierover niet zo uitgesproken positief. De kans dat ze de organisatie verlaten, is reëel aanwezig. Hierop inzetten, is dus altijd een goede investering. Beter voorkomen, dan genezen!

Waarom zou je als organisatie aandacht moeten hebben voor het werkgeluk van je medewerkers?
Er zijn nog meer redenen. Gelukkige werknemers zijn gezonder, verzuimen minder, zijn gemotiveerd om succesvol te zijn, zijn creatiever, hebben een betere relatie met directe collega’s. Het is dus belangrijk om werkgeluk in je organisatie voorop te zetten en te zorgen voor de randvoorwaarden die plezier in het werk, voldoening en groei tot gevolg hebben.

@VitalityatFirst heeft 9 thema’s in haar aanbod, waaronder ook het thema werkgeluk. Onder dit thema vallen drie mooie workshops:
1. Vergroot je werkgeluk
2. Flow in je werk
3. Baas over (werk)geluk

Lees meer over de inhoud:https://bedrijfsfitness.nl/vitale-workshops-en-trainingen/werkgeluk-workshops-en-trainingen/

Heb je hulp nodig bij de organisatie van activiteiten in de Week van het Werkgeluk, of wil je gewoon eens sparren en kijken naar de mogelijkheden? Ik help je graag. We hebben niet alleen het aanbod, maar ook het netwerk en de ervaring.

En komt het in de week van 23 tot en met 27 september niet uit? Geen probleem, eigenlijk is ieder moment goed om werkgeluk aandacht te geven.

Erica Roosenschoon
VitalityatFirst