Veiligheid? Dat doen we samen!

Marianne Mulder
Veiligheidsconcept MCM

Het gezonde kantoor is een veilig kantoor!

Marianne Mulder
Veiligheidsconcept MCM

Veiligheid? Dat doen we samen!

Marianne Mulder
Veiligheidsconcept MCM

Het gezonde kantoor is een veilig kantoor!

Marianne Mulder
Veiligheidsconcept MCM

Veilig werken

Preventiemedewerker?

Ieder bedrijf met medewerkers is verplicht om een preventiemedewerker aan te wijzen. Maar wat doet een preventiemedewerker en over welke competenties beschikt zo iemand?

ik wil verder lezen

BHV training onthejob

Is een basisopleiding BHV voldoende voor een BHV-‘er om adequaat te handelen in geval van een calamiteit in zijn of haar organisatie?

Natuurlijk niet!

ik wil verder lezen

Ri&E moeilijk en duur?

Wettelijk verplicht, ja dat klopt! Maar vooroordelen als ‘duur’, ‘papieren tijger’ ‘een formaliteit’, kost heel veel tijd’, kloppen niet! Nieuwsgierig hoe wij dat doen dan?

ik wil verder lezen

Speel het Resilience spel!

In de corona-crisis zei het kabinet ‘met 50% van de kennis 100% besluiten nemen.’ Ook in bedrijven komen zulke situaties voor. Hoe zorg je dat met beperkte kennis toch een verantwoorde, veilige, beslissing wordt genomen?

ik wil verder lezen

Preventiemedewerker

Als preventiemedewerker ondersteun je je werkgever om werknemers een veilige en gezonde werkomgeving te bieden. Dat vereist kennis van arbeidsrisico’s en vaardigheden die je kunt leren tijdens onze eendaagse cursus Preventiemedewerker.

Aan het einde van de dag heb je zo veel tools, tips en vaardigheden aangereikt gekregen dat je meteen aan de slag kunt.

De onderwerpen die je kunt verwachten, zijn onder meer de rol van Preventiemedewerker, Ondernemingsraad, Personeelsvertegenwoordiging en Arbodienst, Risico-inventarisatie en Plan van Aanpak, Persoonlijke beschermingsmiddelen en Ongevallen- en verzuimbeleid en nog veel meer.

BHV training on the job

Met een basisopleiding kun je levensreddende eerste hulp verlenen, een voorbeeldbrand(je) blussen of het bedrijf ontruimen. Maar welke brand er kan uitbreken, hoe je die dan blust of wie je waar naar toe moet evacueren eventueel met de evac-chair, komt niet aan de orde in de basis BHV.

Wij ontwikkelden de BHV-carrousel, een bijzonder BHV-trainingsconcept dat in de afgelopen 25 jaar zijn waarde ten volle heeft bewezen. In één dagdeel worden alle BHV-ers gericht getraind op alle BHV-aspecten die van belang zijn in uw organisatie.

Nieuwsgierig?

Ri&E moeilijk en duur?

Om risico’s op de werkvloer in te perken moeten ze eerst in beeld zijn. Dit gebeurt via een RI&E (risico-inventarisatie en -evaluatie). Maak kennis met ons online modulaire systeem waarbij de nodige modulen in overleg worden gekozen. Een jaarlicentie heb je al voor minder dan 100 euro!

Jullie bepalen of je de modulen zelf invult of dat wij dat doen. Ook een combi is mogelijk. Op die manier blijven de kosten in eigen hand. Is er een toets door een kerndeskundige nodig, dan kan dat ook.

Plan van aanpak volgt ‘vanzelf’, passend bij de bedrijfssituatie en afgestemd op de al genomen maatregelen.

Meer weten? Neem contact met ons op!

Speel het Resilience spel

Resilience spel

Regelmatig vinden ernstige arbeidsongevallen plaats in onverwachte situaties. Op basis van eerdere ervaringen schatten je medewerkers de situatie op een bepaalde manier in en zien ze niet dat het mogelijk nét even anders is.

Een ‘resilience-aanpak’ kan nuttig zijn in onzekere situaties, vaak met hoge tijdsdruk. Resilience – weerbaarheid, wendbaarheid of veerkracht – is het vermogen om in onverwachte situaties goed te blijven functioneren. Het RIVM ontwikkelde het Resilience-spel om veilig gedrag te trainen en om te leren omgaan met onverwachte situaties.

Je team wordt in sessies van ca. 2 uur door onze gecertificeerde trainer op weg geholpen.

Resilience spel