Leeg flesje of blikje weggooien, of inleveren?

door | 21 aug 2024

Op een vijftal locaties gaat STAPFOODS testen met een StatieHeld machine. Een samenwerking tussen Statiegeld Nederland en StatieHeld. Het initiatief is erop gericht om meer statiegeldflesjes en -blikjes in te zamelen. De StatieHeldmachine is een apparaat waar blikjes en flesjes met statiegeld kunnen worden ingeleverd en waarbij de medewerker het statiegeld via een Tikkie gestort krijgt op de eigen rekening. Ook kan er een keuze gemaakt worden om het bedrag te doneren aan een goed doel. Wij hebben gekozen voor de Plastic Soup Foundation. Zij zetten zich in tegen de toenemende hoeveelheid plastic in de oceaan.

Eenvoudig overal te plaatsen
De StatieHeld On The Go Recycling Machine is ontworpen met mobiliteit in gedachten. De machines kunnen gemakkelijk op verschillende locaties op scholen worden geplaatst, waardoor het recyclingproces voor studenten en medewerkers laagdrempelig toegankelijk is op diverse plaatsen binnen de werkomgeving.

Stimuleert duurzaamheidscultuur
Met dit initiatief dragen we bij aan het bevorderen van een duurzaamheidscultuur. Door recycling eenvoudig en overal beschikbaar te maken, worden consumenten aangemoedigd om actief deel te nemen aan milieuvriendelijke praktijken en verantwoordelijkheid te nemen voor hun afval.

Contactloze bediening
Onze Statieheld Machines ondersteunen contactloze bediening, wat betekent dat studenten en medewerkers hun flessen en blikjes zonder fysiek contact kunnen inleveren. Zo dragen zij bij aan hygiëne en gezondheid, vooral in tijden waarin contactbeperkingen van belang zijn.

Directe uitbetaling van statiegeld
De StatieHeld machines bieden de mogelijkheid voor directe uitbetaling van het statiegeldbedrag op de rekening van de gebruiker. Dit maakt recycling aantrekkelijk. Door onmiddellijke financiële beloningen te bieden, worden studenten en medewerkers gemotiveerd om actief deel te nemen aan het recyclingproces. Dat is tenslotte ons achterliggende doel!

Zorg voor een schonere werkomgeving en bespaar op afval! Ben jij onze afvalbesparingsheld?

Marco van Stappershoef
STAPFOODS

Statieheld