Blijf nooit op de plek waar je niet gewaardeerd wordt

door | 15 jan 2024

In mijn werk als (team)coach kan ik niet genoeg benadrukken, dat werkgeluk maakbaar is.
Onderstaande anekdote illustreert dit op een mooie manier. ๐—•๐—น๐—ถ๐—ท๐—ณ ๐—ป๐—ผ๐—ผ๐—ถ๐˜ ๐—ผ๐—ฝ ๐—ฑ๐—ฒ ๐—ฝ๐—น๐—ฒ๐—ธ ๐˜„๐—ฎ๐—ฎ๐—ฟ ๐—ท๐—ฒ ๐—ป๐—ถ๐—ฒ๐˜ ๐—ด๐—ฒ๐˜„๐—ฎ๐—ฎ๐—ฟ๐—ฑ๐—ฒ๐—ฒ๐—ฟ๐—ฑ ๐˜„๐—ผ๐—ฟ๐—ฑ๐˜.

Een vader zei tegen zijn dochter: โ€œJe hebt zoโ€™n mooie eindlijst, ik kan je eindelijk de auto geven, die ik jaren geleden al voor je gekocht heb. Deze auto is niet om in te rijden, maar om te verkopen, ook al ziet hij er inmiddels wel een beetje oud uit.โ€

โ€œIk wil eerst dat je langs de ~~dealer aan de rand van de stad gaat, dus vraag daar eens wat ze er voor willen geven.โ€ De dochter ging erheen en kwam weer bij haar vader terug: โ€œZe willen er 1000 euro voor geven. Ze zeiden dat de auto er nogal uitgewoond uit zag.โ€

De vader zei: โ€œNu zet je hem op Marktplaats en kijk je wat daar gebeurt. โ€De dochter deed dat en zei na 2 weken: โ€œEr is niet meer dan 500 euro geboden. Iedereen vond hem te oud.โ€

De vader vroeg de dochter daarna om met de auto naar een vintage autobeurs te gaan. Toen ze weer thuis kwam zei ze: โ€œMensen kwamen vanzelf naar me toe en wilden 100.000 euro voor de auto geven, omdat het een Peugeot 403 cabriolet schijnt te zijn, echt een collectors item.โ€

De vader reageerde met: โ€œJe weet dus nu: de plek bepaalt de waarde. Als je ergens niet gewaardeerd wordt, laat je dan niet ontmoedigen. Je bent dan gewoon op de verkeerde plek.

๐—•๐—น๐—ถ๐—ท๐—ณ ๐—ป๐—ผ๐—ผ๐—ถ๐˜ ๐—ผ๐—ฝ ๐—ฑ๐—ฒ ๐—ฝ๐—น๐—ฒ๐—ธ ๐˜„๐—ฎ๐—ฎ๐—ฟ ๐—บ๐—ฒ๐—ป๐˜€๐—ฒ๐—ป ๐—ท๐—ผ๐˜‚๐˜„ ๐˜„๐—ฎ๐—ฎ๐—ฟ๐—ฑ๐—ฒ ๐—ป๐—ถ๐—ฒ๐˜ ๐˜‡๐—ถ๐—ฒ๐—ป.โ€

Dinga van Driel – Drielink Coaching

Blijf nooit op de plek waar je niet gewaardeerd wordt