VEILIGHEID DOEN WE SAMEN

door | 15 jan 2024

Onze quote op de website van Het Gezonde Kantoor.
Voor ons betekent dat heel wat! Veiligheid is een fundamenteel aspect van ons dagelijks leven, of het nu gaat om thuis, op het werk, in het verkeer of in de maatschappij als geheel. Onze filosofie dat veiligheid ons aller verantwoordelijkheid is, staat centraal in ons streven naar een betere en veiligere wereld. “Veiligheid doen we samen” is niet zomaar een kreet, het is bedoeld als handvat voor actie en betrokkenheid.

Iedereen heeft zo z’n rol bij het bevorderen van veiligheid. Het start met bewustwording: “herken de mogelijke gevaren en neem de juiste voorzorgsmaatregelen!” Daarnaast gaat het om het delen van kennis en het aanmoedigen van veilig gedrag op de werkplek en in onze vrije tijd.

 De overheid, maar natuurlijk ook bedrijven en instellingen, hebben een cruciale rol bij het waarborgen van veiligheid. Zij zetten het kader neer, goede regelgeving, toezicht en voorbereiding op calamiteitensituaties. Toch maakt uiteindelijk de betrokkenheid en de medewerking van de individuen het verschil! Iedereen kan een “veiligheidsheld” zijn door bewust te zijn, anderen te informeren en verantwoordelijkheid te nemen.

“Veiligheid doen we samen” gaat over samenwerken. Samen risico’s verminderen, ongelukken voorkomen en een beschermende omgeving creëren voor onszelf en degenen om ons heen. Samen gaan voor veiligheid, het kan toch niet anders?

Marianne Mulder – VCMCM

Veiligheid doen we samen