conceptueel ontwerp

door | 15 jan 2024

We kunnen wel stellen, dat thuiswerken een blijvertje is. De kantooromgeving is hierdoor veranderd. Naast flexplekken zijn er voor verschillende soorten werkzaamheden andere, inspirerende werkplekken nodig. Denk aan informele zithoeken die bijdragen aan de interactie tussen collega’s, of stilteplekken waar je in alle rust een telefoon- of videogesprek kan voeren. Multifunctionele hybride vergaderruimtes, waar een vertrouwelijk gesprek kan plaatsvinden, maar die ook inzetbaar zijn voor een brainstormsessie met een team of zelfs geschikt zijn voor een webinar. De lunchplek verandert veel meer in een multifunctionele ontmoetingsplek, waar alle werkzaamheden uiteindelijk samenkomen in het hart van de organisatie.

Voor een goede en dynamische hybride werkomgeving is een goed conceptueel ontwerp nodig. Eén die past als een jas bij je organisatie, die uitnodigt tot groei, plezier en werkgeluk. Een ontwerp waarover is nagedacht.

Het hybride kantoor
Hoe ziet zo’n hybride kantoor er dan uit? Welke positieve invloed kan deze werkomgeving hebben op de gezondheid van mijn medewerkers? En hoe zorg je er dan voor dat je medewerkers met plezier naar kantoor komen? Je wilt immers ook dat de inrichting uitnodigt voor ontmoeting en dit ook stimuleert. Tenslotte is het belangrijk ook de beste talenten binnen te halen en deze te behouden. Waar moet je dan aan denken?

Het DNA van je bedrijf
Bovenstaande vragen zijn belangrijk als je écht bezig wilt zijn met het creëren van een gezonde hybride werkomgeving. En bedenk daarbij: dynamisch werken is altijd activiteit gerelateerd. Denk dus goed na waar en wat je met de ruimtes wilt gaan doen. In jouw kantoor moet het DNA van je bedrijf tot uiting komen. Daarin kun je je onderscheiden van de concurrentie. Tevens kan het meehelpen in het aantrekken van nieuwe medewerkers en het behouden van de talenten in je bedrijf. Nadenken over een passend interieur is een logisch gevolg van een conceptueel ontwerp.

Bij Nomax Project gaan we dan ook niet over een nacht ijs en creëren we samen met jou en onze ontwerpers het juiste concept voor de juiste kantooromgeving. Ben je al enthousiast geworden? Vraag je je af waar je moet beginnen?

Begin door contact met ons op te nemen! Wij helpen je stap voor stap verder.

Raymond Harmsen – Nomax Project

Conceptueel ontwerp