Uit het nieuws…

door | 25 apr 2024

Bijna 100.000 mensen wachten op ggz: dringend actie nodig.
Professionals in de zorg, maar ook de patiënten maken zich grote zorgen. Op de GGZ wachtlijsten stonden de afgelopen jaren gemiddeld al 84.000 mensen. De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) benoemt, dat er inmiddels al weer zo’n 13.000 wachtenden zijn bijgekomen, samen goed voor bijna 100.000 mensen! Van deze grote groep die op de wachtlijst voor geestelijke gezondheidszorg staat, wachten 55.000 mensen langer dan de maximaal toegestane wachttijd.

Veelal gaat het hier om mensen met ernstige en complexe aandoeningen, zoals eetstoornissen, trauma en persoonlijkheidsstoornissen. Het is ronduit onacceptabel dat zoveel mensen maanden, zo niet jarenlang, moeten wachten op noodzakelijke zorg.

De grote vraag is hier: Wat is er verder nog mogelijk? Welke interventies kunnen (op kortere termijn) worden gedaan in de periode totdat iemand “aan de beurt” is?
Ook ik deel die zorgen. Het is dan ook mijn persoonlijke droom, dat organisaties dit “gat” opvullen door een aantal sessies aan te bieden, waarin PSYCH-K® aangeboden wordt. PSYCH-K® is een verbluffend eenvoudige methode om belemmerende overtuigingen te transformeren in ondersteunende overtuigingen op het onderbewuste niveau. Bovendien kan je met deze methode stress tot op celniveau uit je lichaam verwijderen. Resultaten worden heel snel bereikt, vaak al in 2 of 3 sessies.

Wat levert deze aanpak verder nog op?
De medewerker krijgt “aandacht” en alternatieve zorg aangeboden en de kans is heel groot dat de medewerker zich door deze sessies (veel) beter voelt en dat wellicht de zorg van een therapeut niet meer nodig is, of de zorgverlening ingekort kan worden.  De kans is ook aanwezig dat de medewerker eerder (gedeeltelijk) kan re-integreren…Dat scheelt tijd en tijd is geld!

Ik kan me voorstellen dat bedrijven huiverig zijn, omdat ze de PSYCH-K® methode niet kennen. Weet, dat er in dit geval een pilot mogelijk is. Bij Ipse de Bruggen heb ik zo’n pilot gedaan en de resultaten waren verbluffend! Ik vertel er graag meer over en kom graag aan tafel bij bedrijven om de mogelijkheden te bespreken.

Ben jij HR manager, casemanager, verzuimmanager, deel jij ook deze zorg en wil je hier graag een alternatief voor bieden? Neem dan contact met me op. dinga@drielinkcoaching.nl

(Bron: Mind Platform)

Uit het nieuws