Goed licht voor een gezonde werkplek

door | 19 jul 2024

Zelf werken aan een gezonde werkomgeving kan al met wat kleine aanpassingen.


Goed licht is heel belangrijk voor een gezonde werkplek, zeker wanneer werkzaamheden langdurig uitgevoerd worden. Goede verlichting leidt tot minder kans op vermoeidheid en draagt ook bij aan de positieve werksfeer en de gezondheid.


Zorg er daarom voor dat ramen niet worden geblokkeerd, en gebruik een lichte kleur gordijnen om zoveel mogelijk natuurlijk daglicht binnen te laten. In ruimtes waar natuurlijk licht beperkt is, kunnen daglichtlampen worden gebruikt. Dit kan de stemming en energieniveaus van werknemers verbeteren.


Om tot een echt goed resultaat te komen is het maken een lichtplan noodzakelijk. Onze partner Groenendijk Licht is onze vaste leverancier als het gaat om goed lichtadvies.


Met meer dan 40 jaar ervaring helpen zij met elk lichtvraagstuk. Of het nu een groot project of kleine opdracht is, omdat zij merkonafhankelijk zijn ontvangen we altijd een lichtadvies op basis van wat het beste aansluit op ons project. Zo ontvangen we altijd het juist lichtadvies en lichtplan bij elke levering die daarom vraagt.


Lichtplan? Ja een lichtplan. Dat helpt jou naar een verbetering van je gehele werkomgeving. Met een lichtplan weet je precies waar in een ruimte welk type armatuur komt en waarom. Je ontvangt een 2D-plattegrond en een overzicht met de armaturen en een uitgebreide uitleg. Bij het advies houden we rekening met het soort gebouw, de functie van de ruimte en de sfeer (lichtkleur). Zo heb je een duidelijk beeld van de verlichting en weet je tot in detail wat je nodig hebt voor je project.


Ben je nieuwsgierig of jij de juiste verlichting hebt op de juiste plek, oftewel wil je ook een goed lichtplan voor wat meer werkgeluk? Schroom dan niet voor advies en mail ons naar: info@nomaxproject.nl

Lichtplan, projectinrichting, Gezond werken