Vitale medewerkers houden het bedrijf gezond

door | 14 jan 2022

Over mij
Van kleins af aan ben ik al bezig geweest met sport en bewegen. Ik kon toen al niet stil zitten en nu nog steeds niet. Ik ben een typisch voorbeeld van iemand die van zijn hobby zijn werk heeft gemaakt, al kon ik toen nog niet voorzien hoe mijn studiekeuze mijn leven zou veranderen en bepalen. Ik ben voortdurend op zoek naar nieuwe kansen en mogelijkheden om mijn passie uit te dragen, iets wat de afgelopen periode op z’n minst uitdagend is geweest. Mensen die me kennen, typeren me als positief, gedreven, loyaal en serieus al houd ik er juist ook van, om mensen aan het lachen te maken. Verder kan ik slecht ontspannen en “niets doen” . De uitknop heb ik nog niet kunnen vinden.

Over mijn bedrijf
Sinds 2006 ben directeur/eigenaar van First1 Bedrijfsfitness, tegenwoordig bekend onder de naam VitalityatFirst, opgericht in 1989 en destijds bekend onder de naam Samenwerkingsverband Bedrijfsfitness. Al meer dan 30 jaar zijn we één van de toonaangevende leveranciers van incompany bedrijfsfitness. Dit betekent dus ook meer dan 30 jaar ervaring in het adviseren over, het inrichten van, maar ook het managen van een sportruimte binnen het kantoor. Met onze aanpak krijgen we op een laagdrempelige manier een groot aantal medewerkers in beweging en dat levert ook wat op! Fitte en vitale medewerkers zijn namelijk blije en betrokken medewerkers, ze zijn minder vaak ziek en ze zijn productiever. Een typisch voorbeeld van een win-win situatie.

Diensten
Als middel zetten wij niet alleen incompany bedrijfsfitness in, maar ook stoelmassages en allerlei vitale workshops en trainingen in 9 vitale thema’s die de deelnemers zowel fysiek als mentaal uitdagen, samengevat onder de productnaam: VitalityatFirst Inspiratietour. Onderdeel daarvan is de Vitale Jaarkalender, waarmee we opdrachtgevers inspireren, om voor hun medewerkers maandelijks vitaliteit in te kopen, online of live op locatie. Hierbij bieden we maatwerk en hebben we voor iedere ruimte of ieder budget een vitale oplossing. Goed Werkgeverschap gaat tegenwoordig vooral over het ontwikkelen en boeien en binden van medewerkers, zodat ze betrokken raken en zich gezien en gehoord voelen. Een mooie stap naar een structureel vitaliteitsbeleid!

Het Gezonde Kantoor
Altijd op zoek naar nieuwe kansen en mogelijkheden, kwam de vraag of ik wilde deel nemen aan Het Gezonde Kantoor als geroepen! Een kantoor is tegenwoordig niet meer slechts de plek waar je naar toe gaat om te werken, maar staat voor mij voor een sociale ontmoetingsplek. Je kunt er collega’s ontmoeten, een gezonde maaltijd nuttigen in het bedrijfsrestaurant, er heerst een fijne sfeer in de ruimtes door aangenaam licht, geluid en groen en medewerkers kunnen er werken aan hun vitaliteit en gezondheid.

Hoe ziet dat er concreet uit? Een sportruimte waar je lekker kunt sporten, geheel of gedeeltelijk in werktijd, zonder dat je daarvoor het kantoor uit hoeft. De dag sportief beginnen met buikspieroefeningen, tussen de middag in de lunchpauze lekker op de spinningfiets, of aan het einde van je werkdag een rustige Pilates les, wie wil dat niet?
Het Gezonde Kantoor is hiermee de “one stop shop” van de toekomst. Samen creëren wij werkgeluk!