Het gezonde kantoor is een veilig kantoor

door | 16 feb 2022

Over mij
In september 2004 begon ik voor mezelf. Uit eigenwijzigheid, want ik kon het allemaal veel beter. Inmiddels weet ik dat de bedrijven waar ik werkte, de dingen deden zoals ze deden omdat daar een reden voor was. Toch heb ik nog steeds een ‘eigen wijze’ blik op regelgeving en op wat veiligheid is. Volgens mij is de Arbowet heel simpel. Er staan twee dingen in: geen ongelukken op het werk en niet ziek worden van je werk. Als dat wel gebeurt, dan heeft iemand iets fout gedaan. En dat wil je voorkomen. Dat is mijn wereld.

Over mijn bedrijf
Veiligheidsconcept MCM levert service op maat op alle terreinen van arbeidsveiligheid. We werken voor uiteenlopende bedrijven, van bouw tot verzekeringswezen. We hebben daarom kennis en expertise in huis op alle relevante terreinen. We weten de weg in het woud van wet- en regelgeving en we zijn op de hoogte van de dagelijkse praktijk in allerlei bedrijfssectoren.
Al onze opleidingen en diensten zijn bedrijfsgericht. Ze geven je medewerkers een solide basis, toegesneden op wat jouw organisatie nodig heeft.
Veiligheidsconcept MCM is flexibel en altijd op korte termijn beschikbaar door het grote netwerk van docenten en deskundigen van allerlei aard. De dienstverlening is persoonlijk en kenmerkt zich door kwaliteit. Met andere woorden: Veiligheidsconcept MCM geeft je gegarandeerd het best mogelijke advies in de gegeven situatie.

Diensten
Veiligheid en gezondheid zijn topprioriteit voor ieder bedrijf dat zichzelf en zijn medewerkers serieus neemt. Een gedegen risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E) is de basis van preventief arbozorgbeleid. Met een RI&E in de hand weet je bijvoorbeeld precies hoe het gesteld is met de ervaren werkdruk in je bedrijf en of de omgangsvormen wel helemaal oké zijn. Een RI&E is heus niet ingewikkeld en hoeft niet heel duur te zijn. Het online modulaire systeem van Veiligheidsconcept MCM biedt vele mogelijkheden.
Ook een goede BHV-organisatie is van cruciaal belang. Wij zorgen er snel en deskundig voor dat de bedrijfshulpverlening staat als een huis. Onze BHV-carrousel is een bijzonder trainingsconcept. In één dagdeel krijgen deelnemers een training in alle BHV-aspecten van je bedrijf. Hoe effectief en efficiënt wil je het hebben?

Samen in Het gezonde kantoor
Is die RI&E er eenmaal, dan kun je meteen met de uitkomsten aan de slag. De partners van Het gezonde kantoor sluiten namelijk naadloos op elkaar aan en plaveien samen de weg naar werkgeluk. Ieder bloeiend bedrijf verdient gezonde, vitale, energieke medewerkers die hun werk met plezier doen. Daar dragen wij met zijn vijven graag aan bij!