Stoelmassage, het meest rendabele kwartiertje van de week!

door | 31 mrt 2023

Vijftien minuten. Een kwartier. Zo kort duurt een stoelmassage. Dat is maar een fractie van de tijd die verloren gaat aan koffie halen, uit het raam staren of een praatje maken op het secretariaat. Noodzakelijke pauzes, want niemand kan acht uur per dag productief zijn. Voordat je daarna weer in een flow zit, ben je zo maar twintig minuten verder.

Een stoelmassage op het werk ontspant, is opwekkend en daarmee uitermate effectief om de batterij weer op te laden. Het leidt direct tot meer focus en concentratie en dat is niet alleen fijn voor jou, maar ook voor je werkgever. De middagdip behoort tot de verleden tijd.

Wat is stoelmassage eigenlijk?
Grappig genoeg denken mensen bij stoelmassage vaak nog aan een mechanische stoel. Je weet wel, zo’n stoel als ook op Schiphol staat, waar je een euro in stopt en waar je vervolgens volautomatisch gemasseerd wordt.
En daar zit nu precies het verschil! Waar is de menselijke maat, de persoonlijke aandacht, het contact?

Een stoelmassage is een massage van hoofd, nek, schouders, rug, armen en handen, gewoon over de kleding heen. Colbertje uit, zitten en gaan! Heel laagdrempelig dus. Geen vette olie of andere tussenstof. Je moet tenslotte na afloop weer aan het werk!

De massage is gebaseerd op de traditionele Japanse drukpuntmassage. De masseur oefent druk uit met behulp van duimen, vingers en handpalmen op specifieke punten en energiebanen op het lichaam. Niet klachtengericht dus, maar werkend op het zelfregulerend vermogen van je lijf.


Een laagdrempelige vorm van energiemanagement
Met structurele ontspanningsmassages onder werktijd geef je concreet vorm aan verzuimpreventie in je Arboplan. De frequentie bepaal je zelf, bijv. wekelijks, tweewekelijks of maandelijks. Stoelmassages zijn ook prima incidenteel in te zetten, als er iets te vieren valt bijvoorbeeld: de succesvolle afsluiting van een project, het binnenhalen van een grote order of het jaarlijkse bedrijfsuitje. Stuk voor stuk momenten om je medewerkers te laten voelen dat je ze waardeert. En het is weer eens iets anders dan een borrel of een barbecue!

Zo beschouwd, is een stoelmassage misschien wel het meest rendabele kwartiertje van de week!

“Take a seat, take a chair!”

Meer informatie? Neem contact op met VitalityatFirst!

Stoelmassage