BHV Training on the job

door | 5 dec 2023

Kijk eens kritisch naar jullie trainingen! Zijn jullie helemaal klaar met steeds dezelfde onderwerpen? Zijn diezelfde grapjes van diezelfde trainer inmiddels niet meer zo grappig?

Waarom bijvoorbeeld de BHV-opleiding niet eens doen in jullie kantoor, op de eigen bouwplaats, met jullie evac-chair en eigen model AED? Waarom de duur en de frequentie van de training niet afgestemd op jullie omstandigheden? Dat maakt een BHV-training een stuk leuker en efficiënter en laat vast ook ruimte voor nieuwe grappen.

Weinig tijd om een oefening in te plannen? Wat vind je van deze oplossing? Wij organiseren al meer dan 30 jaar BHV-carrousels, een beproefd concept waarin in slechts 3 uur tijd 6 BHV issues aan de orde komen die in jullie eigen bedrijfssituatie kunnen voorkomen. Hier kunnen tot 30 mensen aan deelnemen. Stel je eens voor 30 BHV-ers getraind in datgene wat echt van belang is, voorzien van de noodzakelijke theoretische onderbouwing en het kost slechts 1 dagdeel.

En wat dan te denken van de opleiding tot ‘preventiemedewerker’ of ‘veiligheidsambassadeur’? Ook dit zijn opleidingen die bij uitstek moeten gaan over ‘het doen’.

Dus zorgen we voor praktijkopdrachten en zit je niet de hele dag in zo’n saai lokaal. Er is alle gelegenheid voor het uitwisselen van ervaringen met medecursisten en het inbrengen van vraagstukken.

Al onze trainers komen uit de praktijk, volgen zelf voldoende trainingen om bij te blijven en weten dan ook weer hoe het niet moet. Een opleidingsdag moet leuk zijn, je moet er graag naar toe gaan en er lekker veel van opsteken.

Heb je zelf ideeën over de inhoud van een opleiding of training die bij jullie past dan denken we graag mee. Aan het begin van het jaar thema workshops organiseren rondom gezondheid en lifestyle? Binnen het concept Gezond Kantoor zetten we samen mooie dingen neer. En bestaat de opleiding dan eens alleen uit theorie, kan het echt niet anders, dan zijn er voldoende pauzeblokjes, een geintje tussendoor, een lekker hapje om de concentratie vast te kunnen houden. Veiligheidsconcept MCM denkt graag in mogelijkheden!

Onze missie is niet voor niets ‘elke opleiding een praktische beleving’!

Marianne Mulder – VCMCM

BHV Training on the job