product in the picture: maxhybrid zit/sta bureaus

door | 15 jan 2024

Tegenwoordig zitten we op een dag veel te lang en veel te vaak. Dat is een gegeven dat wij met elkaar stiekem eigenlijk al heel lang kennen. Technologische ontwikkelingen vormen belangrijke oorzaken van dit zit-gedrag. Door toenemend gebruik van computers en smartphones bewegen we steeds minder. Veel van de kantoorwerkers zitten wel meer dan 10 uur per dag!

Maar ik hoor je zeggen. “Ik sport toch ook? Helpt dat niet? Tuurlijk, je beweegt, maar niet op de juiste manier om de gezondheidseffecten van langdurig zitten te voorkomen. Je ontwikkelt deze, omdat je lange perioden achter elkaar zit, waardoor je lichaam in de stand-by-modus staat.

Werk jij zittend of staand?
Als je regelmatig afwisselt tussen zitten en staan, kan dit bijdragen aan het verhogen van je energieniveau, vermindering van vermoeidheid en afname van rugpijn. Staand werken kan ook helpen bij het verbeteren van de bloedcirculatie en het stimuleren van de spieren in de benen en rug, wat weer bijdraagt aan een betere algehele gezondheid.

Dynamisch werken dus en dat is gezond werken!
Maar hoe richt je dit in? Door gebruik te maken van bijvoorbeeld zit/sta bureaus.  Een zit/sta-bureau is een bureau dat in hoogte verstelbaar is, zodat de gebruiker zowel zittend als staand kan werken. Het idee achter deze bureaus is, om een gezondere werkhouding te bevorderen en het risico op gezondheidsproblemen te verminderen, vaak geassocieerd met langdurig zitten, zoals rugpijn, obesitas en een verhoogd risico op hart- en vaatziekten.

MaxHybrid zit/sta bureaus
Meubelfabrikant Markant helpt ons al jaren aan het juiste meubilair, door mee te denken in oplossingen en door kwalitatieve goede bureaus te ontwerpen en te fabriceren voor onze klanten. Zo werken we samen toe naar een dynamische werkomgeving. Markant levert o.a. de zit/sta bureaus van de serie MaxHybrid. Deze zijn elektrisch in hoogte verstelbaar en zijn voorzien van een akoestische tussenwand, hetgeen tevens bijdraagt aan het kabelmanagement. De fraai vormgegeven houten poten geven de bureaus een stoere en natuurlijke uitstraling. Ze nodigen je uit om écht gezond aan de slag te gaan.

Hebben wij je interesse gewekt en wil je meer weten over dynamisch werken, of ben je nieuwsgierig naar een goed zit/sta bureau? Neem dan gerust contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Raymond Harmsen – Nomax Project

MaxHybrid zit/sta bureau