Tips voor een gezonde kantoordag

door | 15 jan 2024

We horen het allemaal, zitten is het nieuwe roken. Toch zitten we op kantoor bijna de hele dag op onze stoel. Hoe kun je hier toch een gezonde draai aan geven en de juiste keuzes maken?
Onderstaande tips zijn eenvoudig toe te passen en voor iedereen haalbaar.

Tip 1. Sta elk uur even op en ga een glas water pakken, bij voorkeur op een andere verdieping, zodat je ook nog de trap meepakt. Hierdoor komt je bloedsomloop weer op gang en kunnen belangrijke processen in je lichaam blijven draaien. Voldoende water drinken is verder van belang, om het lichaam de afvalstoffen te laten afvoeren.

Tip 2. Drink tenminste 8 grote glazen water per dag. Frisdranken en koffie worden hierbij niet meegerekend.

Tip 3. Wil je de dag nog gezonder doorkomen? Probeer dan eens bij elk eetmoment groenten of fruit te eten. Zo kun je de tussendoortjes of koekjes bij de koffie vervangen door fruit en tijdens de lunch genieten van een maaltijdsalade of een verse kom soep met een snee brood.

Een lichte lunch, bestaande uit veel groenten, heeft daarbij het voordeel, dat je geen energiedip ervaart. Je kunt je dus de hele middag blijven focussen. Eet je een groot bord pasta tussen de middag, dan zul je merken dat je lichaam veel energie nodig heeft voor het verbranden van de voedingsstoffen en jij minder energie hebt om je werk te doen!

Marco van Stappershoef – Stapfoods

Tips voor een gezonde kantoordag